Meer dan 100 Kempense leergroepen mogen dit schooljaar weer rekenen op heel wat jong, ondernemend talent.

Donderdagavond stelden alvast 6 Kempense Vlajo Mini-ondernemingen hun bedrijfje voor in het grote auditorium van Thomas More in Turnhout: AGAN (Stedelijke Handelsschool, Turnhout), Portàfruit (Maris Stella, Malle), Servelicious (Sint Maria-instituut, Geel), 2Day (Stedelijke Handelsschool, Turnhout), Tussen Pot en Plant (Sint Maria-instituut, Geel), MusicShare (Maris Stella, Malle). Het (aandeelhouders)publiek was het erover eens: stuk voor stuk schitterende presentaties, van een professioneel niveau! Aansluitend verkochten ze hun producten tijdens de receptie. De foto’s kan u hier terugvinden.

 

In totaal zijn er in de Kempen een 25-tal Vlajo Mini-ondernemingen.

 

Daarnaast mogen ze ook 50 ambitieuze Vlajo Studentenbedrijfjes niet vergeten (een ondernemingsproject, gericht op het behalen van het attest bedrijfsbeheer).

Dit schooljaar zien ze vooral een grote stijging in het aantal Vlajo Jieha’seen korte(re) ondernemingservaring in de 2de graad van het secundair onderwijs. De aanvragen voor klassikale opstartsessies blijven binnenstromen. Momenteel zijn er reeds 25 Jieha’s actief, maar ze verwachten na de kerstvakantie nog een tiental op te starten Jieha-teams. Het totaalplaatje is meer dan een verdubbeling van vorig schooljaar!

 

Als klap op de vuurpijl organiseert Vlajo a.s. maandag, 25 november, De Dag van de Vlajo Jieha, met een bijdrage van Nic Balthazar. Tijdens De Dag van de Vlajo Jieha staat alles in het teken van eerlijk ondernemen, om de Vlajo Jieha-teams nog meer te inspireren. De inschrijvingen voor deze dag liepen storm: we ontvangen maandag maar liefst 280 leerlingen en leerkrachten in Het Depot in Leuven!